__gaTracker('send','pageview');

Administratiekantoor Amsterdam

Veel ZZPers en kleine ondernemers besteden hun administratie uit. Administratiekantoor Amsterdam is dan een goede optie. De meest gegeven reden voor uitbesteding van administratie is dat ondernemers zich willen focussen op ondernemen en zich niet met de rompslomp van financieen willen bezighouden. Voor anderen is de opgegeven reden dat papierwerk en belastingen teveel stress en verwarring opleveren. De werkelijke reden achter beide is dat veel ZZPers niet echt goed weten hoe het voeren van een goede administratie moet en dat ze niet getraind zijn in hoe ze dit vrij gemakkelijk en efficient op kunnen zetten. Zaken als zelfvertrouwen en basisvaardigheden in administreren ontbreken dan. Administratiekantoor Amsterdam en daarmee uitbesteden van de administratie, de BTW-aangifte en de IB-aangifte lijkt dan de beste optie.

Administratiekantoor Amsterdam is niet moeilijk te vinden, maar hoeft niet automatisch de beste oplossing voor u te betekenen. Wist u dat administreren helemaal niet zo moeilijk te leren is en u enorm veel tijd en geld kan besparen door het gehele administratieproces goed in te richten in vijf basisonderdelen? Administratiekantoor Amsterdam is dan misschien helemaal niet nodig. Misschien is het wel beter om een fiscalist in de hand te nemen voor uw aangiftes.

De vijf basisonderdelen van administratie

 1. Verzamelen van de data / input (de inkoop en verkoopfacturen)
 2. Creatie van Winst & Verliesrekening en BTW Staat.
 3. BTW aangifte op kwartaalbasis via site www.belastingdienst.nl
 4. Creatie van een Balans
 5. Inkomstenbelasting aangifte aan het einde van het jaar.

Laten we uitgaan van de situatie zoals die nu is en u actief op zoek bent via de Google zoekmachine naar Administratiekantoor Amsterdam. Wist u dat de hierboven genoemde onderdelen de vijf uit te besteden onderdelen zijn? Waarvan het eerste onderdeel het verzamelen van de facturen op structurele basis de meest tijdrovende en daarmee de meest kostbare is.

Voor alle onderdelen staan een aantal uren. Door wie je de onderdelen laat doen bepaalt de uiteindelijke totale prijs van het gehele administratieproces. Maar aan wie kan je deze vijf onderdelen dan uitbesteden?

Mogelijke partners voor uitbesteding onderdelen administratieproces naast Administratiekantoor Amsterdam

 1. Administratiekantoor (Stap 1, 2, 3, 4, 5)
 2. Boekhouder (Stap 1, 2, 3, 4, 5)
 3. Accountant (Stap 1, 2, 3, 4, 5)
 4. Fiscalist (Stap 3,4,5)

Net als dat je tegenwoordig bloemen bij een tankstation kan kopen, kan je bijna alle onderdelen bij 1 firma kwijt. Op het eerste gezicht is er dus niet veel verschil tussen welke diensten er aangeboden worden en bij wie je de onderdelen kan doen. De keuze is in de meeste gevallen dan ook gebasseerd op kwaliteit en prijs.

Kwaliteit van de partners naar opleiding en ervaring

Er is verschil in opleiding van de partners en deze bepaalt voor het grootste gedeelte het verschil in prijs. Zo kan je al een administratiekantoor starten met een MBO-opleiding, een boekhoudkantoor met HBO, een accountant en fiscalist met HBO of Universiteit. Waarvan de laatste twee zelfs een postdoctorale opleiding gedaan kunnen hebben. Daarnaast bepaalt verschil in ervaring ook het prijskaartje. Een accountant met meer dan vijf jaar ervaring is duurder dan iemand die net begonnnen. Toch blijft het een spel van vraag en aanbod, waarbij alles mogelijk is door marktwerking. Om een indruk van de gemiddeld prijsrange per uur te geven onderstaand overzicht:

 1. Administratiekantoor:  € 25 – 40 per uur
 2. Boekhouder: €40 – 60 per uur
 3. AA-Accountant: €80 – 150 per uur
 4. RA- Accountant: € 100– 250 per uur
 5. Fiscalist: €100 – €250 per uur.

Met dit soort tarieven kan je je voorstellen dat het niet handig is en vrij kostbaar is om stap 1 het Verzamelen van de data / input (de inkoop en verkoopfacturen) niet goed op orde te hebben. Of je je het nu uitbesteed of zelf doet. Vaak zijn mensen tussen de 1000 tot 1500 euro per jaar extra kwijt aan dit onderdeel. Iets wat echt niet nodig is. Ook onderdeel 2 : creatie van een Winst & verliesrekening en BTW-staat, naast onderdeel 3 het zelfstandig doen van de BTW-aangifte zijn heel goed zelf te doen mits je de juist training en begeleiding hebt gehad. Als je het overzicht en het zelfvertrouwen hebt van positieve ervaringen staat niets je op dit gebied in de weg.

Gemiddeld zijn ZZPers ondernemers zo’n 2000 euro (exclusief BTW) per jaar kwijt aan administratiekosten (boekhouders en pakketten) en het laten doen van de Omzetbelasting en Inkomstenbelasting aangiftes kwijt. Ongeveer zo’n 167 euro per maand.

Bij administratie voor Beginners leren we mensen hoe ze van dit MAANDBEDRAG een JAARBEDRAG kunnen maken

U leest dit goed! Geen 2000 euro per jaar, Geen 167 euro per maand,

MAAR 167 EURO PER JAAR.

WILT U LEREN HOE OOK U DIT VOOR UW BEDRIJF KAN REALISEREN?

 LEES DAN MEER DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

De Administratie voor Beginners Trainingen