__gaTracker('send','pageview');

Belasting Utrecht

Belasting Utrecht kan ondernemers belastingen betreffen, zoals omzetbelasting en inkomstenbelasting. Maar ook particuliere belastingen betreffen, zoals onroerende zaakbelastingen (OZB), Roerende zaakbelasting (RRB), rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting, parkeerbelasting, enzovoort. Op deze pagina gaat Administratie voor Beginners voor Belasting Utrecht dieper in op de twee belangrijkste ondernemersbelastingen: omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Belasting Utrecht : De omzetbelasting

De omzetbelasting heeft per ondernemersgroep verschillende tarieven. Deze kunnen zijn 0%, 6% en 21%. Om te weten onder welke omzetbelastinggroep jij valt, kan je vrijblijvend contact opnemen met Administratie voor Beginners: KLIK HIER. Voor je onderneming als bijvoorbeeld ZZPer of freelancer dien je 4x per jaar een aangifte omzetbelasting te verzorgen. Op verzoek met gegronde reden kan dit ook op maand of kwartaalbasis. Voor die ondernemers die geïnteresseerd zijn om zelfstandig hun BTW-aangifte te leren doen: KLIK HIER.

Belasting Utrecht : De inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting heeft verschillende tarieven:

Belasting Utrecht

Op deze heffingschijven zijn voor ondernemers aftrekmogelijkheden zoals de ondernemersaftrek. De ondernemersaftrek bestaat o.a. uit de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, meewerkaftrek en de stakingsaftrek. De ondernemersatrek goed toepassen kan reden genoeg zijn om je IB-aangifte uit te besteden. Daarnaast als je net een onderneming gestart bent en je draait verlies het eerste of de eerste jaren is er sprak van verliesverekening van de 3 voorgaande jaren en de 9 komende jaren. Dit geldt ook als je al in loondienst bent geweest. Het is mogelijk dat je door je verlies je premie volksverzekering terug mag ontvangen. Dit is zo maar een voorbeeld. Er zijn er tientallen. Administratie voor Beginners adviseert ZZPers en Freelancers dan ook om de inkomstenbelastingaangifte uit te besteden aan een specialist. Als je je zaken goed voor elkaar hebt qua administratie, dan is de IB-aangifte voor de specialist slecht 1 1/2 a 2 uur per jaar werk. De kennis die deze specialist heeft, maakt wel het verschil tussen geld terugontvangen, veel betalen of weinig betalen. Kennis en expertiseschap waarbij Administratie voor Beginners zegt: uitbesteden. Ben je geinteresseerd in het vinden van een specialist die jouw IB-aangifte kan doen? KLIK DAN HIER.