__gaTracker('send','pageview');

Belastingadviseur Haarlem

Belastingadviseur Haarlem is er voor al uw omzetbelasting en inkomstenbelastingvraagstukken als freelancer of ZZPer. KLIK HIER voor een offerte op maat. Hoewel een gedegen belastingadvies altijd goed is, kan het ook handig zijn om een aantal zaken zelf aan te leren.

Belastingadviseur Haarlem : Zelfstandig BTW Aangifte doen

Om zelfstandig BTW aangifte te kunnen doen, kan het handig zijn om alle onderdelen van het Administratie en belastingproces voor ogen te hebben:

  1. Verzamelen van de data / input (de inkoop en verkoopfacturen)
  2. Creatie van Winst & Verliesrekening en BTW Staat.
  3. BTW aangifte op kwartaalbasis via site www.belastingdienst.nl
  4. Creatie van een Balans
  5. Inkomstenbelasting aangifte aan het einde van het jaar.

Het zelfstandig BTW aangifte doen is onderdeel 3 van de in totaal 5 stappen. Dit betekent dat om een juiste en volledige BTW – aangifte te kunnen doen je alle ingaande en uitgaande facturen dient te verzamelen. Daarnaast dien je een BTW-staat te hebben, waaruit je kan afleiden hoeveel BTW je dient te betalen aan de Belastingdienst en hoeveel BTW je dient terug te ontvangen. Het saldo van deze twee vormt het terug te ontvangen of te betalen bedrag aan de belastingdienst. Het hebben van een juist systeem voor onderdeel 1 en 2 kan bij onderdeel 3 heel handig zijn. Administratie voor Beginners geeft trainingen in onderdeel 1 t/m 3. Voor meer info: KLIK HIER.

Belastingadviseur Haarlem : Inkomstenbelasting aangifte (IB-aangifte)

Waar Administratie voor Beginners adviseert om onderdeel 1 t/m 3 zelf te doen, adviseert het voor onderdeel 4 & 5 het tegenovergestelde. Namelijk uit besteden. Dit geeft het volgende resultaat: Gemiddeld zijn ZZPers ondernemers zo’n 2000 euro (exclusief BTW) per jaar kwijt aan administratiekosten (boekhouders en pakketten) en het laten doen van de Omzetbelasting en Inkomstenbelasting aangiftes kwijt bij volledige uitbesteding. Ongeveer zo’n 167 euro per maand.

Bij Administratie voor Beginners leren we mensen hoe ze van dit MAANDBEDRAG een JAARBEDRAG kunnen maken

U leest dit goed!

Geen 2000 euro per jaar, Geen 167 euro per maand,

MAAR 167 EURO PER JAAR.

WILT U LEREN HOE OOK U DIT VOOR UW BEDRIJF KAN REALISEREN?

 LEES DAN MEER DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

De Administratie voor Beginners Trainingen