__gaTracker('send','pageview');

Boekhouding ZZP

Boekhouding ZZP oftewel een administratie voor ZZPers hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Zeker gezien het aantal facturen dat een rol speelt. Toch weten veel ondernemers niet waar ze kunnen beginnen en raken of verstrikt in ingewikkelde boekhoudprogramma’s of laten het voor wat het is en besteden de gehele boekhouding uit aan een administratiekantoor, boekhouder of accountant.

Boekhouding ZZP wat zijn de onderdelen?

De gemiddelde boekhouding ZZP bestaat uit 5 onderdelen:

  1. Verzamelen van de data / input (de inkoop en verkoopfacturen)
  2. Creatie van Winst & Verliesrekening en BTW Staat.
  3. BTW aangifte op kwartaalbasis via site www.belastingdienst.nl
  4. Creatie van een Balans
  5. Inkomstenbelasting aangifte aan het einde van het jaar.

Nu je de onderdelen kent van de boekhouding zzp kan je beslissen of je als ondernemer alle onderdelen zelf wilt doen, een aantal zelf een aantal uitbesteden of dat je ze allemaal uit wilt besteden.

Boekhouding ZZP wat adviseert Administratie voor Beginners?

Als je alles zelf gaat doen zullen de kosten doorgaans laag zijn. Dit kan prima zijn als je weet wat je doet. Vooral met de aangifte Inkomstenbelasting is specialistische kennis handig, omdat daar de grootste besparingen mogelijk zijn. Het alternatief van alles zelf doen is alles uitbesteden. Gemiddeld zijn ZZPers ondernemers bij uitbesteding van de vijf onderdelen zo’n 2000 euro (exclusief BTW) per jaar kwijt aan administratiekosten (boekhouders en accountingsoftware) en het laten doen van de Omzetbelasting en Inkomstenbelasting aangiftes.Ongeveer zo’n 167 euro per maand.

Bij administratie voor Beginners leren we mensen hoe ze van dit MAANDBEDRAG een JAARBEDRAG kunnen maken. Dit doen we door ze een mix aan te bieden van zelf doen en uitbesteding.

U leest dit goed! Geen 2000 euro per jaar, Geen 167 euro per maand,

MAAR 167 EURO PER JAAR.

WILT U LEREN HOE OOK U DIT VOOR UW BEDRIJF KAN REALISEREN?

 LEES DAN MEER DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

De Administratie voor Beginners Trainingen