__gaTracker('send','pageview');

Boekhoudprogramma ZZP

Boekhoudprogramma ZZP is een veelgevraagd item. Veel ZZPers zijn op zoek naar een boekhoudprogramma ZZP, dat past bij hun bedrijf en ze de vrijheid verschaft om zich volledig te kunnen concentreren op hun onderneming.

Wat zijn de mogelijkheden voor boekhoudprogramma ZZP?

Eigenlijk zijn er vier keuzes voor boekhoudprogramma ZZP:

  1. Online boekhoudprogramma’s
  2. Boekhoud software
  3. Voorgeprogrammeerd Excel
  4. Gewoon Excel

Kort samengevat zijn alle vier de keuzes prima. Er hangt een ander prijskaartje aan (zijn gesorteerd van hoogste kosten naar laagste kosten) en er kunnen andere functionaliteiten op zitten. In de basis is er echter geen magie. Automatisch boekhouden bestaat niet. Uiteindelijk zal je factuur voor factuur in je Winst en Verliesrekening op dienen te nemen, ook als je je facturen scant via je telefoon, ook als je zakelijke bankrekening geupload wordt in je boekhoudpakket. Verlies je dus niet in gadgets of marketingtermen als in de cloud. Bij ieder boekhoudprogramma ben jij de kapitein die sturing geeft aan de financiële administratie. Wat belangrijk is is dat je van te voren afstemt met diegene die je Inkomstenbelastingaangifte gaat doen. Ik zou dus adviseren eerst een accountant/boekhouder/fiscalist voor je IB-aangifte te scouten, vragen of hij of zij kan werken met het pakket wat je wilt aanschaffen. Er zijn duizenden boekhoudprogramma’s zowel online als offline. Wat in de praktijk nogal vaak voorkomt is dat er een mismatch is tussen de pakketten van de ondernemer en de pakketten van de accountant/boekhouder/fiscalist. Om tijd en kosten te besparen is het dus het beste om dit op elkaar af te stemmen.

Welke mogelijkheden voor boekhoudprogramma ZZP biedt Administratie voor Beginners?

Administratie voor Beginners heeft een voorgeprogrammeerd Excel bestand en is hiermee de markt opgegaan om prijsafspraken met accountants/boekhouders/fiscalisten te maken o.b.v. dit pakket. Zo is het nu mogelijk om vanaf 167 euro per jaar (exclusief BTW) een jaarlijkse OB-aangifte (o.a. KOR) check te laten doen en uw jaarlijkse Inkomstenbelasting Aangifte. Wilt u meer weten van dit voorgeprogrammeerde excel bestand en de bijbehorende mogelijkheid op jaarlijkse BTW-check en Inkomstenbelastingaangifte neem dan nu contact op via de volgende link: KLIK HIER.