__gaTracker('send','pageview');

Omzetbelasting ZZP

Omzetbelasting ZZP dient in de meeste gevallen per kwartaal te worden aangeleverd bij de belastingdienst. Het kan ook zijn dat je per maand of per jaar je omzetbelasting zzp aanlevert.

Omzetbelasting ZZP : Hoe bereken je hoeveel je per tijdvak dient aan te geven?

Je omzetbelastingaangifte bestaat uit verschillende onderdelen. Je dient in ieder geval te weten wat je aan Binnenlandse BTW dient te betalen (uitgaande facturen) en wat je aan BTW betaald hebt (binnenkomende facturen). Dit zijn twee basisonderdelen. Daarnaast zijn er nog Europeese leveringen en diensten en wereldwijde leveringen en diensten waarmee je met je Omzetbelastingaangifte rekening dient te houden.

Omzetbelasting ZZP : Zijn er systemen die mijn omzetbelastingaangifte makkelijker maken?

De omzetbelasting zelf blijft altijd hetzelfde. Deze wordt niet makkelijker of moeilijker of je nu een klein bedrijf bent of een multinational als Philips. Het is hetzelfde formulier. Er zijn echter wel systemen die het je overzichtelijker kunnen maken welke bedragen je in dient te vullen. Deze worden steeds relevanter naarmate het aantal facturen toenemen. Een BTW-staat is een overzicht van al je te betalen BTW en al je te ontvangen BTW.

Omzetbelasting ZZP : Hoe doet Administratie voor Beginners dit?

Administratie voor Beginners adviseert haar klanten een voorgeprogrammeerd excel sheet. Hier dienen alleen de uitgaande en inkomende facturen te worden ingevuld. Het resultaat is een BTW-staat welke je direct over kan nemen en kan invullen op je aangifte bij de site van de belastingdienst. Daarnaast rolt er een Winst en Verliesrekening uit. Je balans, je jaarlijkse check van de BTW (voor o.a. de KOR) en je Inkomstenbelastingaangifte kan je dan uitbesteden aan bijvoorbeeld een belastingadviseur. Door dit pad te volgen verkrijg je niet het volgende resultaat:

Gemiddeld zijn ZZPers ondernemers zo’n 2000 euro (exclusief BTW) per jaar kwijt aan administratiekosten (boekhouders en accountingsoftware) en het laten doen van de Omzetbelasting en Inkomstenbelasting aangiftes kwijt. Ongeveer zo’n 167 euro per maand.

Maar bij Administratie voor Beginners leren we mensen hoe ze het volgende resultaat kunnen krijgen

Hoe maken we van dit MAANDBEDRAG een JAARBEDRAG

U leest dit goed! Geen 2000 euro per jaar, Geen 167 euro per maand,

MAAR 167 EURO PER JAAR.

WILT U LEREN HOE OOK U DIT VOOR UW BEDRIJF KAN REALISEREN?

 LEES DAN MEER DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

De Administratie voor Beginners Trainingen