__gaTracker('send','pageview');

Urenregistratie ZZP

Urenregistratie ZZP is van belang wanneer je aanspraak wilt maken op de ondernemersaftrek. De ondernemersaftrek is een aftrekpost (fictieve korting op belastbaar bedrag) van uw winst. De ondernemersaftrek bestaat uit: zelfstandigenaftrek, startersaftrek, startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid, aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, meewerkaftrek en stakingsaftrek. Urenregistratie ZZP is voor deze aftrek dus van belang om te voldoen aan het gestelde urencriterium.

Urenregistratie ZZP : Hoeveel uren per jaar dien ik te maken voor ondernemersaftrek?

Het urencriterium voor de ondernemersaftrek is door de belastingdienst gesteld op 1225 uren aan 1 of meerdere van uw onderneming. Bij 50 weken (2 weken vakantie per jaar) is dit gemiddeld: 24,5 uur per week. Ongeveer 3 full-time dagen. Bij zwangerschap kan de onderneemster de niet-gewerkte uren over totaal 16 weken doortrekken vanuit het gemiddelde dat jaar tot dat moment en toch mee laten tellen als gewerkte uren voor het urencriterium.

Urenregistratie ZZP : Hoe kan ik dit het beste bij houden? In wat voor format?

Administratie voor Beginners raad een agenda een voorgeprogrammeerd excel file aan om de uren bij te houden. De agenda om de afspraken in te zetten. Het excel file om de dagelijkse werkzaamheden te standaardiseren. Het urencriterium is namelijk breed en omvat veel onderdelen: zoals acquisitie, studie en administratie. Maar ook zaken als email checken, voorbereiding, schoonmaken kantoor, enzovoort.

Urenregistratie ZZP : Hoe kom ik aan een voorgeprogrammeerd excel file?

Voor al uw vragen, ook voor een voorgeprogrammeerd excel file met bijbehorende tips en trics, kunt u altijd terecht bij Administratie voor Beginners. Klik hier om contact op te nemen.