__gaTracker('send','pageview');

ZZP

ZZP (Zelfstandige Zonder Personeel) en Freelancers zijn de doelgroep waarvoor de trainingen van Administratie voor Beginners zijn gecreëerd. Belangrijkste reden is dat ZZP – ers over het algemeen met een administratie van een beperkt aantal facturen per jaar werken. Toch is de ervaring dat ZZP – ers het vaak moeilijk vinden om een administratiesysteem en adviseur te vinden, welke bij het aantal facturen van de onderneming past. Met als gevolg vaak ingewikkelde systemen die niet aansluiten op de systemen van de accountant en vaak vrij hoge kosten tot gevolg voor de ZZP – er.

Wat kan Administratie voor Beginners hier aan doen voor ZZP – ers.

Dankzij opleiding, ervaring en ondervinding weet Administratie voor Beginners wat de belastingdienst eist van de ZZP – er. Dit is vaak anders dan de standaard die door de accountantswereld is gecreëerd voor ondernemingen. Zo is een accountant ook niet verplicht voor ZZP – ers en Freelancers. De algemene regels is dat U als ondernemer van een natuurlijk persoon (zoals: eenmanszaak (ZZP -er & Freelancer), vof, man/vrouw vof, maatschap of commanditaire vennootschap) geen accountantsverklaring / geen accountant nodig heeft voor uw reguliere administratie of jaarrekening.

Als bestuurder van een rechtspersoon zoals: BV, NV, stichting, vereniging of coöperatie heeft u voor de Nederlandse wetgeving alleen een accountantsverklaring nodig als u aan twee van de onderstaande voorwaarden voldoet:

  • de waarde van de activa van uw bedrijf minus de herwaarderingsreserve en de minus de reserve deelnemingen hoger zijn dan € 4.400.000,= en
  • de omzet bedraagt meer dan € 8.800.000,= en U heeft meer dan 50 medewerkers in dienst.

In alle andere gevallen (99,2%) is een accountant en accountantsverklaring niet noodzakelijk.

Voor sommige personen is dit gesneden koek en niets nieuws, voor velen (u zult schrikken van het aantal) is het onbekend. Zij betalen gemiddeld zo’n 2000 euro per jaar aan accountant en systeemkosten als ZZP er of Freelancer. Ongeveer zo’n 167 euro per maand.

Welke stappen kan ik ondernemen als ZZP er om dit te veranderen in mijn voordeel?

Bij administratie voor Beginners leren we mensen hoe ze van dit MAANDBEDRAG een JAARBEDRAG kunnen maken

U leest dit goed! Geen 2000 euro per jaar, Geen 167 euro per maand,

MAAR 167 EURO PER JAAR.

WILT U LEREN HOE OOK U DIT VOOR UW BEDRIJF KAN REALISEREN?

 LEES DAN MEER DOOR OP ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN:

De Administratie voor Beginners Trainingen